Lamine Diş Nedir?

Lamine diş kaplama sayesinde dişlerin estetikten uzak görüntüleri kapatılır ve daha sağlıklı görünen dişler elde edilir. Lamine kaplamalar gülme hattındaki dişlere uygulanan ve estetiğin ön planda tutulduğu tedavi seçenekleridir.

Lamine Gülüş Tasarımı

Gülüş tasarımında lamine uygulaması sıklıkla tercih edilir. Estetik bölgede yer alan gülme hattındaki diş yüzeylerinin gülüş çizgileri içerisinde daha estetik ve sağlıklı görünmesi için yapılan uygulamalardır. Buradaki en önemli unsurlardan bir tanesi diş eti geçişlerinin ve dişlerdeki estetik oranların sağlanmasıdır. Bu sebeple kişiden kişiye farklılık arzeden gülüş çizgisi ve dudak sınırları için dişeti şekillendirmesi dediğimiz gingivoplasti işlemlerinin son derece hassasiyetle yapılması gerekir. Ardından dişlerin neden lamine gereksinimi ile tedaviye ihtiyaç duyduğu önemlidir. Örneğin çürükler sebepse tedavileri, antibiyotik geçmişi veya diğer medikal süreçlere bağlı ise ağartma tedavileri, kanal tedavisi sonrası süreçler ise restoratif prosedürler uygulanarak dişler lamine tedavisi için uygun ve sağlam bir altyapıya büründürülürler. Pozisyonları ve boyutları simetrik hale getirilecek ve final restorasyona dönüşecek diş düzeltmeleri yapıldıktan sonra dijital iş akışı içerisinde dizayn ve üretim yapılır. Hastanın gülüşü için özenle hazırlanan dişler son seansta prova sonrası dişlere çok güçlü, sızdırmaz ve doku uyumlu yapıştırma ajanları ile yapıştırılarak gülüş serüvenine başlarlar. 

 

lamine-gulus-tasarimi

 

Lamine Diş Tedavisi Çeşitleri Nelerdir?

Lamine diş tedavisinde birden fazla seçenek bulunur. Lamine diş tedavisi çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Porselen lamine; doğal renk tonu sağlar ve dayanıklıdır. Laboratuvar ortamında hazırlanırlar.
  • Kompozit lamine; porselen kaplamalara göre daha ince bir yapıya sahiptir. Porselen dişler gibi önceden şekil verilmez. Şekillendirme hasta ağzında yapılır. 
  • IPS empress lamine kaplama; seramik malzemeden üretilen bu lamine kaplamalar doğal diş yapısına benzer ışık geçirgenliği bulundurur. 
  • Lumineers; diğer lamine çeşitlerine göre daha incedir ve minimal müdahale olarak bilinir. Diş aşındırma ya da zımparalama yoktur. Hızlı sonuçlar için kullanılan bir yöntemdir. 

Lamine Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?

Lamine diş tedavisinde hazırlık süreci önem taşır. Diş yapısına göre hangi laminenin kullanılacağına karar verilir. Hangi rengin kullanılacağı ve nasıl şekil verileceği tespit edilir. Diş hazırlığı yapılır. Dişler minimal invaziv yaklaşımla restore edilir. Lamine kaplamalar laboratuvarda hazırlanır ve hazırlık bittikten sonra dişlere yapıştırılır. 

Lamine Diş Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Lamine diş tedavisi hemen gerçekleşmeyebilir. Diş ölçülerinin alınması ve buna uygun olarak laminelerin hazırlanması vakit alabilir. Bu sebeple aynı gün içerisinde lamine dişlerin yapılmasını beklememek gerekir. Gerekli tasarım yapılıp, ölçüler alındıktan sonra laboratuvar ortamında lamine dişler hazır hale getirilir. 2-7 gün içerisinde sonuçlanabilmektedir.

 

lamine-dis-bakimi-nasildir

 

Lamine Diş Bakımı Nasıldır?

Lamine diş bakımında ilk 15 gün önem taşır. Çok soğuk ya da çok sıcak yemeklerden uzak durmak faydalı olacaktır. Bunun dışında lamine dişlerin kullanımında özel prosedürler uygulamak gerekmez. Normal diş bakımı nasıl yapılıyorsa o şekilde bakım yapmak yeterli olacaktır. Diş bakımında ise genel olarak dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunur. Bunun başında diş fırçalamak olduğu gibi diş ipi kullanımı da önem taşır. Diş fırçası dişteki her aralığa giremez bunun sonucunda da artıklar dişte sararmaya ya da çürüğe neden olabilir. Bunun için düzenli olarak diş ipi kullanmak önem taşır. Ayrıca asitli içecekler dişte renk değişikliğine neden olan önemli etkenlerdir. Bu sebeple asitli içecek ve kahve tüketimini sınırlı tutmak gerekir. Ayrıca lamine diş yüzeyi pürüzsüzdür sert kıllı diş fırçası kullanımına gerek yoktur. Yumuşak kıllı fırçalar tercih edilmelidir.

Lamine Diş Fiyatları

Lamine diş fiyatları dişin yapısına, hangi laminenin kullanılacağına, kaç tane dişe uygulama yapılacağına bağlı olarak değişiklik gösterir. Prof. Dr. Oğuzhan Görler, lamine diş kaplama işlemini uygulamaktadır. Lamine diş hakkında bilgi almak için iletişim kısmında bize ulaşabilirsiniz.

Dikişsiz implant ne demek?

Dikişssiz implant lazerli implant anlamına gelir. Bu implantta kesi olmadığı için dikiş de atılmaz. 

 

İmplant çok acıtır mı?

Bölge uyuşturulduğu için işlem sırasında acı olmaz ancak sonrasında hafif sızı hissedilebilir. 

 

Dikişsiz implant kaç günde iyileşir?

Dikişsiz implant 7-10 gün içerisinde iyileşir ancak implant ve diş etlerinin birbirine kaynaması için daha uzun süre beklemek gerekir. 

 

İmplant yeri kaç gün ağrır?

İmplant yerinin 1 hafta kadar ağrıması oldukça normaldir.

 

İmplant sonrası antibiyotik kullanmak şart mı?

İmplant sonrası genel olarak antibiyotik kullanılır ancak tek dişe implant yapıldıysa, diş eti sağlıklı ve kemik yoğunluğu yeterliyse doktorunuz antibiyotik kullanmamanızı tercih edebilir. 

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

dijital-sistemlerle-e-max-ve-lamine-dis-tedavileri
Dijital Sistemlerle E-max ve Lamine Diş Tedavileri Nelerdir?

Dijital sistemler, diş tedavilerini olumlu yönde etkileyen gelişmelerin ortaya çıkmas…

Devamını Oku
e-max-dis-tedavisi
E-MAX Diş Tedavisi

E-MAX diş tedavisi, diş estetiği ve restorasyonunda kullanılan bir tür seramik malzem…

Devamını Oku
estetik-gulus-tasarimi-hollywood-smile
Estetik Gülüş Tasarımı Nedir?

Estetik gülüş tasarımı, kişinin daha sağlıklı ve çekici bir gülümseme elde etmesine y…

Devamını Oku